Jenergy

woe 8 sept om 11:30 Demonstratie bij de Gemeente Oegstgeest

We verzamelen om 11:30 Rhijngeesterstraatweg 13, 2342 AN Oegstgeest
Kom alsjeblieft met een fiets

Kom lekker in je sportkleding als je mee wilt doen meet een onze demonstratie-lesjes:
Programma (onder voorbehoud):
11:30 Dance met Gino
11:45 SeniorFit met Jenny
12:00 Speach
12:15 Fight met Lars

Lieve mensen,
Zoals velen van jullie misschien al weten, mogen wij, sportschool Jenergy in Oegstgeest, niet onze volledige (eigen) ruimte gebruiken. Sinds 19 mei 2021 (de eerste dag dat we open waren na de Lockdown) legde de gemeente ons een gebruiksverbod op op de nieuwe gebouwde verdieping, waar onze nieuwe Yoga zaal zit en ook 15 fitness toestellen vooral voor revalidatie en voor senioren. Ook een groot deel aan de achterkant van onze ruimte mogen we van de gemeente niet gebruiken. Dat is op basis van de wijziging in het bestemmingsplan in 2017 waar de sport ineens was uitgeschrapt. Inmiddels hebben de resultaten van een WOB verzoek bewezen dat het een abuis is, deze wijziging is nooit besproken en/of aangekondigd en de sportschool is dan ook nooit geïnformeerd.
In de afgelopen 3,5 maanden zijn ALLE(!) door de gemeente gevraagde tekeningen, documenten, berekeningen en rapporten uitgevoerd, ingeleverd en bevestigd. En toch mogen we nog steeds de ZO NODIGE ruimtes niet gebruiken om daarmee onze sportactiviteiten op een normaal veilige en volledige manier uit te kunnen voeren.
En dat in deze Corona tijden wanneer de gemeente juist de gezondheid en sport zou moeten ondersteunen! De Burgermeester weigert onze petitie aan te nemen en zegt steeds dat hij er niet kan helpen, "het is tussen jullie en de heer Nieuwenhuis". Raadsleden reageren niet op mijn verzoek om de fout in het bestemmingsplan te herstellen (de oorzaak en basis van alle problemen die de wethouder Nieuwenhuis in de afgelopen 1,5 jaar voor onze sportschool heeft gecreëerd).
DUS:
Vind je dit ook een niet normale gang van zaken die eindelijk moet worden opgelost en/of wil je ons ondersteunen, kom dan mee naar de gemeente op woensdag 8 september om 11:30. Plakkaten, posters, affiches worden gewaardeerd!
Bedankt alvast voor jullie support!

Update 3.9.2021:
Onze demonstratie is officieel bevestigd en kan doorgang op woensdag 8 september 2021 van 11:30-13:30 uur op het grasveld voor het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13.
Dit zijn de voorschriften:
• Covid19-maatregelen (waaronder 1,5 meter afstand) worden in acht genomen, zowel bij de demonstranten onderling als naar voorbijgangers.
• De plaats van betoging wordt netjes achtergelaten;
• Er worden geen blokkades opgeworpen, dit betekent dat de ingang/toegangen van/bij gebouwen niet wordt geblokkeerd en er altijd een vrije doorgang is (ook in verband met vluchtroutes);
• De betoging vindt buiten plaats en verplaatst zich niet naar binnen;
• De activiteiten dienen na 13:30 uur beëindigd te zijn;
• Er mag uitsluitend achtergrondmuziek ten gehore gebracht worden.

Update 4.9.2021:
Open brief aan burgemeester, wethouders en raadsleden Gemeente Oegstgeest.

Wij, sportschool Jenergy, organiseren een demonstratie op 8 september.
Deze demonstratie is ons protest tegen de huidige situatie ten aanzien van onze sportschool in afgelopen 1,5 jaar.

Door de houding van het gemeentebestuur in het algemeen en de wethouder Nieuwenhuis in het bijzonder, brengt de Gemeente het voortbestaan van de sportschool in ernstig gevaar en dupeert de ondernemer, die zijn activiteiten niet volledig kan uitvoeren. Ook dupeert de gemeente honderden actieve Oegstgeester sporters om aan hun gezondheid en fitheid te werken.
We hopen dat de Gemeentebestuur en de wethouder nu, door deze demonstratie inziet dat zij een positieve en gezonde grondhouding zullen moeten aannemen.

Het doel van de demonstratie is:

1. dat de Gemeente het gebruiksverbod per direct opheft en dat de sportschool volledig haar ruimte kan gebruiken en exploiteren.

2. de Gemeente maakt de administratieve, onjuiste en onbedoelde wijziging van het bestemmingsplan ongedaan en herstelt deze ernstige fout zo spoedig mogelijk.

3. dat het gemeentebestuur in het algemeen en wethouder Nieuwenhuis in het bijzonder adequate maatregelen nemen dat de sportschool nu geheel open mag en gebruikt kan worden.